Dedektör Çeşitleri

Metal Dedektörleri

 

Metal dedektörler yer altında bulunan metalleri algılayabilen özel cihazlardır. Öyle ki genellikle askeri alanda kullanılmaklar birlikte mayın arama ve tarama faaliyetlerinde yoğun olarak kullanılır. Ayrıca özel şirketler, özel güvenlik firmaları tarafından da konser alanlarında, miting alanlarında, AVM’ lerin girişlerinde kullanılan üst aramalarında, stadyum zeminlerinde veya stadyumlar, açık hava alanlarının güvenliğini sağlamak üzere kullanılmaktadırlar.

 

Altın Dedektörleri

 

Altın dedektörü ise aslında bir metal dedektörünün gelişmiş halidir. Altın dedektörleri bildiğimiz radyo frekansları yaymaktadır. Burada dedektör verisi mevcut metal olan altın ise alıcı rolünü oynar. Dedektörden çıkan verici sinyal altın veya metal alıcı bulduğunda eşleşir. Dedektörün oluşturduğu bu manyetik alan sayesinde gönderilen sinyal metale çarpıp geri dönmesi sonucu metalin yeri tespit edilmektedir. En gelişmiş altın dedektörleri ise yirmiye yakın şubesi ile hizmet veren arena dedektör web sitesinde veya şubelerinde rahatlıkla bulabilirsiniz.

 

Tek Para Dedektörleri

 

Tek para dedektörleri eski paraları, kalıntıları, gümüşleri, gömüleri, sikkeler veya diğer paraları bulmanıza yardım eden dedektörlerdir. Tek para detektörlerini arena dedektör mağazalarında veya web sitesinde bulabilirsiniz.

 

Define Dedektörleri

 

Define dedektörleri çok geniş bir kategoride faaliyet göstermektedir. Bu yüzden define dedektörü almadan önce kullanım amacını belirleme önemlidir. Çünkü define dedektörleri özü itibariyle asında metal dedektörler arasındadır. Metal dedektörler ise metallere sinyal veren metal cisimleri bulan bir cihazdır. Define dedektörü ise zemin ayarı yapılabilen taş blokların olması veya boşlukların oluşması gibi alanlarında sinyalini vermektedir. Bunun dedektörün işer yaraması için aldığınız dedektörün mutlaka orjinal olması gerekmektedir. Orjinal ürünleri ise arena dedektör web sitesinden bulabilirsiniz.

 

Teknik Dedektörler

 

Teknik dedektörleri kullanım amacı ve özellikleri olarak diğer dedektörlere oralar daha farklı yapılardadır. Toprak yapısını ve sistemini en iyi analiz eden dedektör şeklidir.

 

Görüntüleme Sistemleri

 

Görüntüleme sistemleri dedektörleri ise klasik dedektörlere göre daha derini ölçebilme ve görüntüleyebilme olanağına sahiptir. Tespit edilen metalin türünü rahatlıkla söyleyen bir sistemdir. En kaliteli ve en orijinal görüntüleme sistemlerini Arena dedektör satış ağlarından bulabilirsiniz.

 

Güvenlik Dedektörleri

 

Güvenlik ve güvenlik önlemlerinde kullanılan daha çok AVM kapı girişlerinde gördüğümüz dedektörlerdir. Metal dedektörler sınıfına girmektedir.

 

Su Altı Dedektörleri

 

Su altı aramalarında ve keşiflerinde kullanılmaktadır. Birçok dedektör su altında iken pek etkili çalışmaz ancak su alt dedektörleri basınca karşı dayanıklı, su geçirmez ve güçlü yapıları ile su altında rahatlıklar arama yapmanıza imkân veriri.

 

Türkiye’nin gururu ve Avrupa'nın en büyüğü olan Arena Dedektör web sitesinde ve mağazalarında tüm dedektör çeşitlerini bulabilir ve en uygun fiyata tedarik edebilirsiniz.